Equicoaching: coachen met paarden

Equicoaching: coachen met paarden

Wil jij graag een andere weg inslaan? Meer zelfvertrouwenhebben? Assertiever worden? Wil jij graag beter kunnen omgaan met stress? Beter beslissingen en keuzes kunnen maken? Leiding durven geven? Meer rust ervaren?paardjes

Equicoaching is een prachtige methode om uit te zoeken wat jou precies bezig houdt en hoe je kan groeien als persoon.

Je bent toe aan verandering en zoekt subtiele ondersteuning
Je ervaart dat je vastloopt en zoekt inzicht
Je voelt je klaar om je grenzen te verleggen, uit je comfortzone te treden
Je wilt leren beter je grenzen stellen
Je ervaart stress en wilt dit anders leren aanpakken
Je wilt leren doeltreffender omgaan met je emoties
Je wilt een tastbare connectie ervaren, met de natuur en met jezelf
Je wilt je zelfvertrouwen bewust ontwikkelen
Je bent op zoek naar effectieve(re) communicatie
Je bent op zoek naar groei en zelfontplooiing

De combinatie van de ervaring met het paard en gespreksvormen maakt deze methodiek enorm krachtig, het is begeleiding vanuit het ‘NU’, naast het paard en de Equicoach is je begeleider.

Groei en verandering begint vanuit jezelf.
Al werkend aan jezelf, en in contact met jezelf, vind je jouw manier om je eigen leven te leiden.
Met behulp van de paarden werken we aan het verhogen van jouw welzijn en gaan we met jouw veranderdoelen aan de slag.

Als gecertificeerde equicoach wil ik met de hulp en de kracht van paarden mensen ondersteunen en begeleiden die op zoek zijn naar zichzelf of verandering in hun leven willen brengen. Equicoaching is geen therapie waarin een diagnose gesteld wordt, het is wel het begeleiden van het proces van bewustwording van je eigen situatie.

Door oefeningen naast het paard wordt je bewustzijn verruimd. De coach moedigt aan om linken te leggen tussen het dagelijkse leven en de oefeningen met het paard.

Omdat paarden non-verbaal communiceren – met hun houding, gedrag of uitstraling – zullen ze steeds op mensen reageren, en op interactieve manier deelnemen aan de sessie.

Equicoaching (of paardencoaching) houdt niet in dat je ervaring met paarden moet hebben. Tijdens een coaching sessie zit je nooit op het paard, er wordt steeds gewerkt vanaf de grond. Je zal versteld staan hoe goed paarden mensen aanvoelen en hoe ze, samen met mij, kunnen helpen bij het zoeken naar antwoorden op jouw vragen.

Bij Intouch coaching kunnen mensen in een veilige sfeer hun kwaliteiten en valkuilen leren ontdekken.

Onze paarden heten jou welkom in het groene en landelijke Opvelp (deelgemeente Bierbeek).

Tarief:

  • kennismakingssessie van ongeveer 30 minuten = gratis
  • Equicoachingsessie (75 min) = 50 euro
  • Pakket intake + 4 equicoachingsessies = 180 euro

Meer informatie vragen en/of inschrijven kan via inge@intouchcoaching.be

One thought on “Equicoaching: coachen met paarden

  • Heel nieuwsgierig keek ik uit naar de nieuwe uitdaging van Inge “Equicoaching”. Met behulp van Inge haar paardjes konden we bij een introductie ervaren hoe we op een respectvolle en paard vriendelijke manier konden omspringen met de paardjes en hoe we door de combinatie van paard en mens naar antwoorden in onszelf op zoek konden gaan.

    Vandaag mocht ik onder een stralende winterzon genieten van een super leuke Equicoaching sessie. Door middelen van eenvoudige oefeningen samen met het paard leerde ik naar antwoorden te zoeken bij mezelf, opmerkzaam te zijn en te kijken wat er met mij gebeurde. Met de feedback van Inge kreeg ik de kans stap voor stap bij te leren en te ontdekken. Ik ben blij dat ik de kans genomen heb om van deze boeiende leeromgeving te genieten en ik ben er zeker van dat het tevens kan bijdragen tot een beter evenwicht in het mijn dagelijks leven.

Comments are closed.