Jij als volwassene: coachen met paarden

Equicoaching – coachen met paarden

Jij als volwassene

In mijn praktijk wil ik een uniek kader aanbieden waarin mensen op zoek kunnen gaan naar hun authentieke zelf. Hiermee bedoel ik het op zoek gaan naar wat jij in je diepste zelf voelt, doet en denkt.SONY DSC

Om van hieruit de vrijheid te ervaren om te kiezen wat jij zelf wil, of niet wil, wat voor jou belangrijk is.
Om te leren vertrouwen op de betekenis van wat je lichamelijk gewaarwordt, en daar dagelijks naar te luisteren.
Vriendelijkheid voor jezelf en van daaruit betere relaties ontwikkelen met anderen, en met jezelf.
Om je kennis van je eigen behoeften te vergroten, van daaruit grenzen te stellen en je gevoel van veiligheid te vergroten.

Net door in mijn begeleiding te werken met de gevoeligheid en kracht van de paarden, kan ik dit uniek kader aanbieden waarin ruimte, openheid, veiligheid, rust en vertrouwen centraal staan. Het is de gevoelige en tegelijk krachtige aanwezigheid van de dieren en hun directe en eerlijke reacties die zorgen dat er op een natuurlijke en speelse manier openheid gecreëerd wordt.

Dieren ‘spiegelen’ met hun lichaamstaal hoe iemand zich voelt. Ze veroordelen nooit en reageren in het hier en nu, zoals het is. Een betere coach kan je je niet wensen.

PRAKTISCH:

Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben. Tijdens een coaching sessie zit je nooit op het paard, er wordt steeds gewerkt vanaf de grond, op de afstand die voor jou ok is.
Afspraken worden gemaakt volgens uw en mijn agenda.

We starten met een intake waarin we de vraag meer helder maken, daarna volgt een traject van 5 sessies, nadien kan bekeken worden wat verder nodig is.

Duurtijd van de intake is 75 minuten, het tarief is 50 euro.

Duurtijd van 1 sessie is 60 minuten, het tarief is 50 euro.

Best is kleren aan te doen die vuil mogen worden. Gesloten schoenen (bij regenweer laarzen), dus geen sandalen.

 

One thought on “Jij als volwassene: coachen met paarden

  • Heel nieuwsgierig keek ik uit naar de nieuwe uitdaging van Inge “Equicoaching”. Met behulp van Inge haar paardjes konden we bij een introductie ervaren hoe we op een respectvolle en paard vriendelijke manier konden omspringen met de paardjes en hoe we door de combinatie van paard en mens naar antwoorden in onszelf op zoek konden gaan.

    Vandaag mocht ik onder een stralende winterzon genieten van een super leuke Equicoaching sessie. Door middelen van eenvoudige oefeningen samen met het paard leerde ik naar antwoorden te zoeken bij mezelf, opmerkzaam te zijn en te kijken wat er met mij gebeurde. Met de feedback van Inge kreeg ik de kans stap voor stap bij te leren en te ontdekken. Ik ben blij dat ik de kans genomen heb om van deze boeiende leeromgeving te genieten en ik ben er zeker van dat het tevens kan bijdragen tot een beter evenwicht in het mijn dagelijks leven.

Comments are closed.