Ontmoeten, sturen en leiden!

Workshop met de paarden

Ontmoeten, sturen en leiden

Na een zeer geslaagde eerste editie van deze workshop, is het tijd om nog een datum te plannen voor we de winter ingaan!

Ontmoeten, sturen en leiden

Interactie met paarden vraagt om duidelijkpaardjese lichaamstaal, in het hier en nu, in het moment, er is geen tijd om na te denken of in je hoofd te piekeren.
Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal van een mens, zij reageren sensitief en gevoelig op dat wat een mens communiceert. Zij geven eerlijke feedback en leren ons naar onszelf te kijken als we communiceren.
 
Ontmoeten, sturen en leiden: je kan het een paard niet afdwingen, zij gaan hun gang en zijn niet uit op de goedkeuring van een ander. Afdwingen is dominantie, en soms de enige vorm van kracht die wij als mens kennen, maar tussen de paarden is het vaak een vorm van zwakte.
Hoe kan het dan anders?
Dat gaan we ervaren in deze workshop!
 
Veiligheid, duidelijkheid, grenzen stellen en richting kunnen geven zijn eigenschappen die we nodig hebben in de interactie met paarden. Paarden geven ons informatie en eerlijke feedback als we met hun in interactie gaan en stellen ons in de mogelijkheid om hieruit te leren en te groeien.
 
De workshop start met een beknopte theorie uitleg over de interactie met het paard en/of oefeningen met elkaar, daarna gevolgd door enkele oefeningen met het paard.
Ervaring met paarden is niet nodig, we werken steeds naast het paard, op de grond. Mensen die bang zijn van de paarden krijgen de nodige tijd te wennen, je kan zelf bepalen hoe ver of hoe dicht je bij de paarden wil staan.
 
Wanneer? Op zondag 25 november, van 09h30 tot 12h15
Waar? Intouch Coaching, Hoegaardsesteenweg 79, 3360 Opvelp
Kostprijs? 35 euro per persoon, inclusief een versnapering en een drankje, en uiteraard het gebruik van de paarden
max. 4 deelnemers
Inschrijven via inge@intouchcoaching.be
Enkele leuke reacties van de deelnemers afgelopen donderdag:

Sturen: Dit gevoel kan ik echt nog niet onder woorden brengen. Hoe je met lichaamstaal zo’ n dier in draf kan laten gaan en dan weer naar stap. Terwijl ik eerst niet stond te springen om achter de kont van zo’n krachtig dier te lopen. Was hier de verbinding heel duidelijk te voelen. Wederzijds vertrouwen. Prachtig!

Een fijne workshop met fijne mensen. Over ont-moeten. Over paarden, over anderen.
maar vooral over jezelf: over het effect van lichaamstaal en het regelen van je volumeknop.
Het paard fungeert hier als spiegel en geeft altijd oprechte feedback.
Bovendien zorgen paarden voor instant happiness en dat was te zien aan de smile op het gezicht van elke deelnemer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *